Opskrift på hjemmelavet limoncello
Limoncello er en italiensk citronlikør som smager helt vidunderligt! I italien hører limoncello sig ikke traditionelt til i julen, men herhjemme giver det god mening at bruge den som en julelikør. Den er virkelig let at lave, og hvis du laver den nu, er den klar om 2 uger. Det skal du bruge (til godt 1.5 liter limoncello)
1 flaske (70cl) vodka. Gerne på 50% hvis du kan finde det.
Skal af 7 citroner
5 dl sukker
5 dl vand
2 tomme sprutflasker (70cl)
Sådan laver du hjemmelavet limoncello:
Riv citronerne på et rivejern. Vi skal kun bruge det gule - undgå så vidt muligt det hvide.
Fordel vodkaen i 2 flasker, så der er lige meget i hver. Fordel citron skallen i de 2 flasker så der er lige meget i hver.
Lad den trække i et par uger, og si så citronskallen fra. Kog en sukkerlage af vand og sukker, og lad den reducere en lille smule. Lad den efterfølgende køle helt ned, og fordel sukkerlagen i de 2 flasker, så der er lige meget i hver.
Voila! Nu har du 2 flasker skøn, hjemmelavet limoncello. Drikkes iskold, efter en god middag.
Se flere opskrifter på julemad og julebag (efterhånden som de offentliggøres) i menupunktet JUL eller lige her.