Opskrift på hjemmelavet limoncello

limoncello-3-550.jpg

Limoncello er en italiensk citronlikør som smager helt vidunderligt! I italien hører limoncello sig ikke traditionelt til i julen, men herhjemme giver det god mening at bruge den som en julelikør. Den er virkelig let at lave, og hvis du laver den nu, er den klar om 2 uger. Det skal du bruge (til godt 1.5 liter limoncello)

  • 1 flaske (70cl) vodka. Gerne på 50% hvis du kan finde det.

  • Skal af 7 citroner

  • 5 dl sukker

  • 5 dl vand

  • 2 tomme sprutflasker (70cl)

Sådan laver du hjemmelavet limoncello:

  1. Riv citronerne på et rivejern. Vi skal kun bruge det gule - undgå så vidt muligt det hvide.

  2. Fordel vodkaen i 2 flasker, så der er lige meget i hver. Fordel citron skallen i de 2 flasker så der er lige meget i hver.

  3. Lad den trække i et par uger, og si så citronskallen fra. Kog en sukkerlage af vand og sukker, og lad den reducere en lille smule. Lad den efterfølgende køle helt ned, og fordel sukkerlagen i de 2 flasker, så der er lige meget i hver.

Voila! Nu har du 2 flasker skøn, hjemmelavet limoncello. Drikkes iskold, efter en god middag.

Se flere opskrifter på julemad og julebag (efterhånden som de offentliggøres) i menupunktet JUL eller lige her.