Sprøde krebinetter med lynstegt kål
Hedder det sprøde krebinetter eller sprøde karbonader? Det skal jeg sige dig: Det som din mor eller far kaldte det i dit barndomshjem... det er det de hedder. I mit hjem hed de krebinetter, og her får du en 100% oldskool og ingen-dikkedarer-agtig opskrift på sprøde krebinetter. Jeg serverer lynstegt kål til. Du må gerne køre en kartoffel og smørsovs hvis du modsat mig ikke er på (en slags) kur.
Det skal du bruge: [checklist]
- 500 gr hakket grisekød af den højeste kvalitet du kan finde
- 2 æg
- 1 håndfuld havregryn
- 1 spsk hvedemel
- Rasp
- Spidskål
- Rødkål
- 2 fed hvidløg
- 1 stærk chili
[/checklist]
Sådan laver du sprøde krebinetter med lynstegt kål:
- Rør kødet med 1 æg, havregryn, mel, salt og peber. Den skal røres "sej".
- Form 8 krebinetter: flade og runde og fine.
- Pisk et æg i en dyb tallerken og hæld masser af rasp i en anden tallerken. Sæt en pande på et blus ved medium til lav varme, og smid en klat smør og en klat olie på panden.
- Vend krebinetterne i æg og dernæst i rasp. Sørg for at få dem helt dækket af rasp. Smid dem på panden. Du kan sikkert kun stege 4 ad gangen. De skal have 4-5 minutter på hver side.
- Imens grofthakker du de 2 typer kål. Hak også hvidløget og chilien.
- Når du vender det sidste hold krebinetter, smider du kålen i en brandvarm gryde med lidt smør, hvidløg, chili og salt/peber. Vend i den jævnligt, men lad den ikke få så meget at den klasker sammen. Den skal være lynstegt og sprød!
Server de sprøde krebinetter og den sprøde kål og drik en øl til!