Lammeculotte, bagekartoffel, asparges og salsa verde
Lammeculotte, asparges, salsa verde. Så bliver det vist ikke meget mere forårs- og påskeagtigt. Og helt spot on for årstiden med en bagekartoffel til, imens vi venter de sidste uger på de nye danske. Det skal du bruge: [checklist]
- Lammeculotte - beregn 1 pr. 2 personer, så er der rigeligt
- Et par bundter hvide asparges
- Bagekartofler - 1-2 pr person afhængig af både kartoflen og personens størrelse
- Smør
- Mynte
- Persille
- Basilikum
- Citron
- Kapers
- God olivenolie
- Herbes de provence (kan udelades)
[/checklist]
Sådan gør du:
- Start med bagekartoflerne: Vask dem grundigt, og imens de stadig er fugtige, drysser du dem med salt over hele overfladen. Du skal IKKE ridse dem, og du skal IKKE pakke dem ind i sølvpapir. Det er et ulogisk levn fra 80erne, og får dem til at smage af udkogte kartofler. Men prik lige et par huller i skindet med en gaffel. Stil dem på en rist i en 200 gr. varm ovn i halvanden time.
- Lav salsa verde: Blend en stor håndfuld af hver af krydderurterne med 2-3 spsk kapers, saft af 1 citron og en halv dl olivenolie. Lad mynten dominere blandt krydderurterne, og sørg for at saltsmagen fra kapersne og syren fra citronen er lige godt repræsenteret. Sæt på køl.
- Rids din lammeculotte i overfladen; hele vejen ned gennem fedtet, men helst ikke ned i kødet. Gnid det over det hele med herbes de provence, eller evt. bare med salt/peber. Når der er en 45 minutters tid tilbage af kartoflerne bruner du lammet af på begge sider på en BRAND varm pande, ligger det i en bradepande, og sætter det ind i ovnen. Brug et stegetemperatur: 62 grader er flot rosa, og det tager en halv times tid at nå dertil.
- Når lammet skal ud og hvile, er der 10 minutter tilbage af kartoflerne. Der laver du asparges: Hvide asparges skal skrælles og dernæst koges i lidt saltet vand i et par minutter. Kog dem evt i en stegepande; de har ikke brug for mere end 1-2 cm vand. Dryp dem af, smid dem på dit serveringsfad med et par klatter smør på og lidt friskkværnet peber.
Lad folk selv anrette, imens du skærer din lammeculotte i dygtige, tykke skiver ved bordet.