Mørbradbøffer ala Bøf Stroganoff
Mørbradbøffer er i sig selv fint nok, men det er jo unægteligt en lidt hardcore affære med en masse piskefløde og ikke så meget andet krydderi end salt. Her er en variation som kan minde lidt om bøf stroganoff, bortset fra at den koster en fjerdedel at producere. Det skal du bruge (til 4):
[checklist]
- En god svinemørbrad af fritgående eller økologisk gris
- Champignoner
- Løg
- Hvidløg
- Sød paprika
- Piskefløde eller creme fraiche
- Citronsaft
- Sprut at flambere i. Brandy, cognac eller lign.
- Bredbladet persille
- Ramsløg (kan udelades)
[/checklist]
Sådan gør du:
- Skær løget i skiver, skær 1-2 fed hvidløg i skiver, rens og skær champignonerne i skiver.
- Skær "sølvsenen" af mørbraden og kassér den. Skær den ud i mørbradbøffer der er 1 cm tykke. Vend dem med 1 spsk paprika og salt og peber.
- Sæt ris over: 1 dl ris pr person, 1 1/2 dl vand pr person hældes i gryde med 1 tsk salt. Låg på, blus på. Når vandet koger skruer du ned for varmen, og sætter uret til 10 minutter. Når uret ringer slukker du og lade dem trække under låg i yderligere 10 minutter.
- Smid løg/hvidløg på en middelvarm pande med olie på. Lad simre/brune en 7-8 minutter. Smid champignongskiver på, og lad dem brune i en 5 minutters tid. Når det hele er brunet, så hæld svampeblandingen over i en skål.
- Hæld mere olie på panden og skru helt op for varmen. Steg bøfferne på fuld knald i 1-2 minutter først på den ene side, og så 1-2 minutter på den anden side.
- Giv bøfferne et godt skvat sprut og flambér det. Kan du ikke få ild i skidtet, så bare lad sprutten koge væk stille og roligt. Når væsken er væk, blander du svampeblandingen med bøfferne, og hælder et bløp piskefløde og evt lidt creme fraiche på, og skruer ned for varmen, så det simrer.
- Smag den til med salt, peber og citron.
- Lad folk selv anrette ved bordet, og drys hakket persille og evt hakket ramsløg over tallerknerne.
Velbekomme!