Roastbeef i ovn - stegt som peberbøf

IMG_4262.jpg

Mange er bange for at lave roastbeef i ovn (eller en anden rød steg) fordi det kan gå galt og blive tørt og kedeligt osv. Men man skal ikke være bange for at lave steg! Man skal bare købe sig et stegetermometer, så kan det nærmest ikke gå galt. Her er en opskrift på roastbeef i ovn stegt som peberbøf. 80'er kød!

Det skal du bruge: [checklist]

  • 1 god stor roastbeef
  • 1 spsk hel sort peber
  • 1 spsk hel madagascar (grøn) peber
  • 1 spsk hel rosa peber
  • 1 spsk hel szechuan pepper
  • 1 spsk salt
  • Et helt hvidløg
  • Løg, porre, gulerødder eller andre suppeurter
  • Rødvin

[/checklist]

Sådan laver du roastbeef i ovn:

  • Start et par timer før servering.Tag dine hele peberkorn og myrd dem i en morter sammen med salten. Gnid peberblandingen ud over hele din roastbeef. Kan du ikke få fat i de pebertyper jeg anbefaler, så køb nogen andre. Du kan i princippet godt nøjes med sort, men det er ret lækkert at bruge lidt forskelligt. 
  • Varm en tør pande op for fuld drøn. Når den er glohed, gi'r du den et strint olie, og lægger så roastbeef'en på. Brun den i 2 minutter for fuld varme, og vend den så en kvart omgang. Fortsæt til den er flot brunet af hele vejen rundt.
  • Tag din roastbeef af panden, og hæld så et stort glas rødvin på den varme pande, og skrab brændt peber og småbrændt kød af imens vinen bobler op. Hæld vin og snask op i et ildfast fad.
  • I dit fad ligger du også pillede fed fra et helt hvidløg, porre, løg, gulerod eller lign. urter, og på toppen af dem, din roastbeef, så den er hævet over vinen i bunden af fadet.
  • Stik dit stegetermometer ind i siden af kødet så spidsen ender præcis i midten af stegen, og sæt fadet i ovnen. Om du vil stege den i løbet af 25 minutters tid ved 200 grader, eller i løbet af 2-3 timer ved 70 grader er et temperamentsspørgsmål. Men kernetemperaturen skal op på 60-62 grader. Der er den flot rosa. Spæd evt fadet til med ekstra rødvin undervejs.
  • Når den rammer 62, tager du den ud, lægger den på et skærebræt, dækker den med staniol og lader den hvile i 15-30 minutter. Imens laver du sovs af vinen fra fadet. Det kan du læse om her! 
  • Skær gode tykke skiver til dine gæster.

Nu har du lavet roastbeef i ovn, stegt som 80'er peberbøf, og med en sovs til. Tilbehøret bestemmer du selv, men jeg er fan af ovnbagte kartofler/tomater og en simpel salat med olie/eddike drizzle.