Saftig æblekage med marcipan

IMG_7062.jpg

Det her er en super let opskrift på en saftig æblekage der fungerer året rundt. Fyldt med æbler og marcipan, og så tager det vitterligt maks. 20 minutter at banke den sammen - og resten klarer ovnen jo. Det skal du bruge: [checklist]

  • 7-8 æbler
  • 175 gr. sukker
  • 4 store æg
  • 100 gr. smør + lidt ekstra til at smøre formen med
  • 100 gr. hvedemel
  • 50 gr. maizena
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 gr. marcipan

[/checklist]

Sådan laver du en saftig æblekage med marcipan:

  1. Tænd ovnen: 165 gr.
  2. Skær æblerne i store både og fjern kernehuset. Pisk æg og sukker til kæmpe-æggesnaps - gerne via maskine. Smelt smørret (det må ikke brune).
  3. Hæld langsomt og under kraftig omrøring det smeltede smør i æggesnapsen.
  4. Bland maizena, hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og vend det stille og roligt ud i æggesmørsnapsen til alle klumper er væk.
  5. Hæld hele dejen i en meget velsmurt bageform. Hæld alle æblerne op i dejen og fordel dem nogenlunde jævnt. Der skal være MANGE æbler. De må gerne stikke op af dejen i ren pladsmangel.
  6. Riv marcipanen i klumper (ikke for små), og stik dem ned i mellem æblerne.
  7. Bag den i ovnen til dejen ikke hænger alt for meget fast i en træpind når du stikker i midten af kagen. Hos mig tager det over en time. Snarere 5 kvarter.

Sådan laver du en saftig æblekage med marcipan! Lad den køle lidt, og spis med creme fraiche eller vanilleis. Den kan holde sig frisk i 5-6 dage på køl.

Her er en god opskrift på en vanille is med salt karamel!