Spaghetti aglio olio e peperoncino

IMG_5677.jpg

Det sværeste ved spaghetti aglio olio e peperoncino er vist at sige navnet på retten. Aglio olio e peperoncino skal udtales med heeeelt bløde g'er: Aiiij-ljo, ooooi-ljo, e peperontjiiino. Sådan! Og det betyder Hvidløg, Olie og Chili.

Ligesom Penne Arrabbiata er det en af de der helt vildt lette og hurtige pastaretter der er rigtig god at have i baghånden på en travl hverdagsaften. Og denne her opskrift er så let at du kan lave hele retten på den tid det tager at koge spaghettien.

Det skal du bruge:

  • 5-6 fed hvidløg

  • 1 stærk, rød chili

  • 2 dl olivenolie af en ordentlig kvalitet

  • 1 pakke spaghetti af en ordentlig kvalitet

  • Parmesan i blok

Sådan laver du spaghetti aglio olio e peperoncino:

  1. Fyld din store gryde næsten helt op med vand og smid en håndfuld salt i. Låg på, blus på.

  2. Hak 5-6 fed hvidløg i fine tern. Hak en hel rød chili fint. Du kender bedst selv din tolerance overfor chili, og kan tilsætte så meget du synes. Men udgangspunktet for denne ret er at det er en stærkt krydret ret - uden at der går chili-claus i den selvfølgelig.

  3. Nu koger vandet! Hæld din spaghetti ned i vandet, og rør i den ofte under hele tilberedningstiden. Husk: Hvis der står 7-9 minutter på pakken, så skal den max have 7.

  4. Hæld olien på en mediumvarm stegepande, og smid hvidløg og chili i olien. Det skal bruse og boble let omkring hvidløgstykkerne, men pas på: De må ikke få for hård varme. Når pastaen er kogt, skulle hvidløget gerne være begyndt at blive lysebrunt. Pas på det ikke bliver mørkere end det; så bliver det meget bittert.

  5. Øs spaghettien direkte fra vandet og over på panden. Der må gerne komme lidt kogevand med. Rør det hele sammen, stadig ved medium varme, og tilsæt mere kogevand efterhånden som det damper ind; Det gør spaghettien cremet og lækker når olien og kogevandet går i forbindelse. Den kan godt tage 1-2 dl, men den skal selvfølgelig ikke være våd når du serverer den. Bare lækker og cremet.

  6. Anret i dybe tallerkner og riv frisk parmesan over.

Thats it! Spaghetti aglio olio e peperoncino er simpelthen så lækkert. Saucen fra den varme olie og den stærke chili og lidt letristet hvidløg… Ajmen altså.