Sticky cranberry gingerbread

IMG_8546.jpg

Kagen med det mundrette navn sticky cranberry gingerbread, er nok ikke en af de mest kendte juleklassikere i de danske hjem, men i USA gør de meget ud af jule-skærekager, og der er tranebærkagen sticky cranberry gingerbread ofte at finde. Og den ER god!! Og den ER klistret. Og den er ret særlig at bage, fordi der bare indgår ingredienser som vi ikke oftest forbinder med kager. Ahornsirup, ingefær og sort peber for eksempel!

Det skal du bruge til 1 kage: [checklist]

  • 250 gr. friske tranebær

  • 200 gr. almindelig stødt sukker

  • 120 gr. smør

  • 200 gr. muscovadosukker

  • 2 æg

  • 1 dl. sødmælk

  • 1 dl. ahornsirup

  • 185 gr. hvedemel

  • 2 spsk. revet frisk ingefær

  • 1 spsk. stødt ingefær

  • 1 tsk. stødt kanel

  • 1/2 tsk. salt

  • 1/2 tsk. stødt sort peber

  • 1/2 tsk. bagepulver

  • 1/4 tsk. natron

[/checklist]

Sådan laver du en sticky cranberry gingerbread kage:

Tænd ovnen på 180 grader.

Put de friske tranebær, den friske ingefær, det "almindelige" sukker og 1 spsk vand op i en lille gryde og sæt det på blusset. Det skal små simre indtil bærene er begyndt at "sprænge", men ikke endnu er kogt fuldstændig ud. Det tager en 10 minutters tid.

I en anden gryde varmer du smør, muscovadosukker, mælk og ahornsirup. Det skal smelte, men må ikke koge.

I en skål blander du nu mel, stødt ingefær, kanel, peber, salt, natron og bagepulver grundigt sammen. Rør smør/sukker-blandingen ned i melblandingen sammen med de 2 æg og rør det hurtigt sammen. Hæld dejen i en meget velsmurt kageform, og fordel så store spiseskefulde af tranebærsaucen ud på dejen. Fordel den en lille smule ned i dejen, men ikke for meget.

Bag den i 50-60 minutter midt i ovnen. En træpind skal være nogenlunde tør for dej når den indsættes i kagen og trækkes ud igen.

Lad din sticky cranberry gingerbread køle helt inden du fjerner den fra formen og nyd den med en kop varm æbletoddy.