Vanillekranse med masser af vanille
Vanillekranse er en virkelig let julesmåkage, og så er der fandens til forskel på dem man køber, og dem man laver selv, så det er et godt sted at sætte ind! Det skal du bruge: [checklist]
- 250 gr smuttede mandler
- 2-3 vanillestænger
- 250 gr hvedemel
- 1 tsk hjortetaksalt
- 250 gr sukker
- 125 gr smør
- 2 æg
[/checklist]
Opskrift på vanillekranse:
- Hak mandler og vanillestængerne (ja, hele stangen!) fint. Meget gerne på foodprocessor. Det skal blive til en grov mel.
- Bland alle ingredienser sammen, og ælt til det er helt ensartet. Lad dejen hvile i 24 timer eller længere.
- Kør dejen igennem kødhakkeren med "stjerneplade" på, og form cirkler af den stjerneformede dej. Har du ikke sådan en svend, så kan man også nødtørftigt rulle dejen ud i tynde pølser og forme cirkler selv. Men det andet er pænere og sjovere.
- Bag dine vanillekranse ved 180 gr. i en 12-15 minutter til de er gyldne. De må ikke blive brune, så smager de grimt.
Opbevar dem i en bøtte med tætsluttende låg.
Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.