Asiatiske kyllingelår med lynstegt spidskål

Det er nok lidt misvisende at snakke om asiatiske kyllingelår, for de lår på billedet er altså fra fyn. Men marinaden er asiatisk inspireret, så lad os bare sige at det her er en opskrift på asiatiske kyllingelår! Det vigtigste er at du laver dem, for det var helt vildt vellykket det her! Det skal du bruge (til 4).

  • 8 store kyllingelår fra fritgående kyllinger

  • 1 dl brun farin

  • 1 dl balsamico eddike

  • 1 dl honning

  • 0.5 dl soya

  • 4-5 fed hvidløg

  • 1-2 stærke chilier efter smag

  • 1 dl ristet sesamfrø

  • 2 spidskål

Sådan laver du asiatiske kyllingelår:

  1. Bland soya, honning, balsamico, brun farin. Kør hvidløg gennem presseren, hak chilien fint og bland begge dele i marinaden. Smag på den: Den skal være fint balanceret mellem det søde, det sure og det salte. Justér om nødvendigt - også på chilistyrken.

  2. Marinér lårene i marinaden i minimum nogen timer eller natten over.

  3. Tænd ovnen på 200 gr, fisk lårene op af marinaden (gem marinaden!) og arranger lårene på en rist med en bradepande under. Læg evt lidt sølvpapir på bradepanden, så du minimerer rengøringen bagefter.

  4. Smid lårene i ovnen i 20-25 minutter, og marinaden i en gryde hvor den langsomt skal reducere til ca. halvdelen. Hæld marinaden i en skål og lad den køle lidt så den tykner som en sirup. Når lårene har fået de 20-25 minutter pensler du dem grundigt med rigeligt at den lækre tykke sirup. Bag dem færdig i en 10-15 minutter. Den samlede bagetid for lårene afhænger MEGET af hvor store de er.

  5. 2 minutter før lårene er færdige, smider du den fintsnittede kål på en brandvarm wok eller i en ditto gryde med lidt olie og en spsk marinade. De skal bare lige svitses i 2 minutter.

Anret lår, drys kål med sesamfrø og sådan; Så skal der gnaves asiatiske kyllingelår!

Har du mod på mere kylling? Så kan du jo lave nogen lækre sprøde BBQ-kyllingevinger!