Fettuccine al Salmone - Pasta med laks, fennikel og citron

IMG_4186.jpg

Fettuccine al Salmone er en italiensk klassiker med røget laks, fennikel og citronskal. Men nu bor vi jo rent faktisk i et land med adgang til lækker frisk laks, så jeg har modificeret opskriften lidt så den laves på frisk laks fremfor røget laks. Så må man også putte ost på. Det gør de nemlig ikke i italien, når det drejer sig om pasta med fisk. Det skal du bruge: [checklist]

  • Fettuccine. Det man også kalder "båndspaghetti"
  • Frisk laks
  • 1 fennikel
  • Hvidløg
  • Bredbladet persille
  • Økologisk citron
  • Hvidvin
  • Piskefløde

[/checklist]

Sådan gør du:

  1. Hæld rigeligt med vand i en gryde, med en håndfuld salt og en dl olivenolie. Varme på.
  2. Hak fennikelen groft. Hak persillen. Hak 2-3 fed hvidløg. Riv skallen af en halv økocitron.
  3. Smid fennikelen og hvidløget på panden i godt med olivenolie. Giv dem et par minutter, og tilsæt så laks i ikke for små tern. Giv den et par minutter og hæld et glas hvidvin på. Hæld også et glas på dig selv.
  4. Nu koger vandet! Så smid fettuccinen ned i vandet, og smid persillen og citronskallen på pastasaucen, og giv den også et godt bløp piskefløde.
  5. Når fettuccinen er kogt al dente hælder du vandet fra, og hælder pastaen over på panden og blander sauce og pasta.

Anret, server, giv parmesan on the side (men sig det ikke til en italiener). Velbekomme.