Klassisk fransk løgsuppe
HALLØGSUPPE, min blog fylder 1 år i dag, og fransk løgsuppe er min opskrift nr. 100! Mit mål er nået, og jeg er glad og taknemmelig over at jeg må bestemme over jeres mad. ;-) Jeg elsker løg. Og jeg elsker at der er så mange opskrifter der starter med "skræl et løg". Så jeg tænkte at det var passende at fejre min 1-årsdag og min 100-opskrifts-dag med en opskrift der i den grad hylder løg: Klassisk fransk løgsuppe.
Det skal du bruge (til 2): [checklist]
4-5 store løg
4-5 fed hvidløg
En stor kvist timian
2 laurbærblade
2 allehånde
1 liter kyllingefond
En god, fed, kraftig ost
Daggammelt hvedebrød
Hvidvin
Suppeskåle der kan gå i ovnen
[/checklist]
Opskrift på fransk løgsuppe:
Tænd ovnen på 150 gr. Smid et par skiver (der skal 2 stykker brød til hver portion) daggammelt hvedebrød derind og lad dem tørre langsomt ud som en kæmpe crouton. De skal blive helt hårde.
Imens skræller du og halverer løg og hvidløg. Skær dem i grove skiver. Brun dem på en pande med lidt olie ved lav varme. De skal blive helt bløde og brune, og det skal gå langsomt, for de må ikke branke. Rør i dem jævnligt.
Når løgene er helt bløde og brune gi'r du dem og dig selv et glas hvidvin. Løgene skal også ha' krydderierne. Lad det reducere lidt, og tilsæt så kyllingefonden. Lad det simre i en halv times tid. Det må gerne reducere, men ikke for meget.
Så er brødet vist efterhånden godt tørret ud! Tag det ud, og skru ovnen op på 220. Find dine suppeskåle frem og læg 1 stykke brød i bunden. Fyld op med løg og suppe - ca. 50/50 - og læg så et stykke brød mere på toppen. Riv MASSER af ost ud over. Oprindeligt skal osten være en gruyere, men vi laver altså masser af god dansk ost. Den skal bare være fed og kraftig.
Gratinér suppen i ovnen i en 5-7 minutter indtil osten har fået en flot gyldenbrun overflade.
Server fransk løgsuppe med et virkelig godt og kraftigt glas rødvin. Og pas PÅ; Man kan brænde sig så sindssygt på fransk løgsuppe.
VELBEKOMME! Tak fordi I har fulgt med!
Har du flere løg tilbage? Så lav en pissaladiére!