Pissaladière: Pizza med løg, ansjos, oliven, timian
En pissaladière er strengt taget ikke en pizza. Den laves på en lidt tykkere dej både i italien, frankrig, spanien og grækenland, men for os heroppe minder den meget om en pizza, bare med et lidt mere utraditionelt fyld. Det skal du bruge: [checklist]
- 1 portion pizzadej - se grundopskrift på pizza her
- Løg - gerne af flere sorter og masser af dem
- 2 glas ansjoser
- Sorte oliven uden sten
- Tørret timian
- Cherry tomater (kan udelades)
[/checklist]
Sådan gør du:
Skær løgene i tynde skiver. Jeg brugte både hvide og røde løg, skalotteløg og hvidløg. Smid dem på en medium varm pande med olie, giv dem 2 spsk tørret timian og rør i dem ofte. De skal blive helt bløde og karameliseret, men ikke brune alt for meget.
Fordel dine løg på pizzaen som du har rullet super tynd og flot og rund.
Læg ansjoserne i et gittermønster hen over hele pizzaen. Se billedet. Læg en sort oliven i hvert felt og evt. 1 cherrytomat i hvert felt. Det med tomaterne er lækkert men ikke 100% originalt.
Bag den for fuld hammer, nederst i en knaldvarm ovn i 7-8 minutter.
Sådan! Salt og god. Pissaladière.