Hjemmelavet kaffelikør til den perfekte white russian
Hjemmelavet kaffelikør smager så meget bedre end Kahlua, og så er det vildt let at lave.
Det smager fuldstændig som friskkværnet kaffe dufter, og når man blander det med vodka og sødmælk til en white russian, så har du en fantastisk drink! En White Russian på hjemmelavet kaffelikør er ligesom bare en helt anden oplevelse.
Det skal du bruge til 1 liter hjemmelavet kaffelikør (som er nok til 50 white russians):
1 flaske vodka (70 cl)
200 gr. kaffe - allerhelst helt friskkværnet
3 hele stænger vanille
300 gr. sukker
Sådan laver man hjemmelavet kaffelikør:
Flæk vanillestængerne og skrab indholdet ud. Hæld vanillekorn, de tomme vanillestænger og kaffen på et patentglas med plads til 1 liter. Hæld vodkaen i glasset og luk låget. Ryste, ryste, ryste!
Lad glasset stå i en uges tid, og si så hele indholdet, så du kun har den rene kaffevodka tilbage. Lad det evt løbe igennem et kaffefilter et par gange, så du får alle de mikroskopiske kafferester ud.
Kog dernæst en sukkerlage af 300 gr. sukker og 300 ml. vand. Når al sukkeret er 100% opløst, og sukkerlagen lige har været oppe og koge, skal den køle helt ned. Bland den nedkølede sukkerlage i kaffevodkaen.
Voila! Hjemmelavet kaffelikør! Det var da let, hva'?
Og her får du så en opskrift på en white russian lavet på hjemmelavet kaffelikør:
Hæld 5 cl kold vodka og 2 cl kold kaffelikør i et tumblerglas med isterninger. Rør det sammen.
Hæld forsigtigt 3 cl sødmælk op i glasset, så de 2 væsker er lidt i lag. Pynt med 2-3 kaffebønner.
Oprindeligt skal man bruge piskefløde og ikke sødmælk til en white russian. Men det bliver altså for heftigt til min smag.