Whiskey sour

IMG_8040.jpg

Den bedste kur mod en sensommerdepression er en god stærk drink, så her får du en opskrift på whiskey sour! Whiskey sour er virkelig lækkert. Den smager surt og sødt og lidt af røg fra whiskeyen. Dejlig og meget pre-BBQ-agtig drink. Og se! Bloggen har fået en DRINKS kategori, og her er så den første opskrift. Den mest traditionelle opskrift på whiskey sour jeg har kunne finde.

Det skal du bruge: [checklist]

  • Whiskey

  • Friskpresset citronsaft

  • Gomme sirup

  • Æggehvide

  • Isterninger

  • En shaker

  • Sukker (til pynt)

  • Appelsinskive (til pynt)

  • Cocktailbær (til pynt)

[/checklist]

Et par noter:

Du kan godt undvære appelsinskiven, sukkeret og cocktailbæret. Men det pynter!

Der skal rå æggehvide i. Du kan enten købe pasteuriseret æggehvider, eller danske øko-æg. De danske økoæg er salmonellafri.

Gomme sirup finder du i spiritusforretninger - du kan godt bruge en almindelig sukkerlage, men Gomme sirup har en note af noget blomster/appelsin halløj, og det klæder drinken vildt godt! Kan du slet ikke overskue det med sirup, så smid en spiseskefuld sukker i shakeren istedet. Knas.

Opskrift på whiskey sour:

  1. Gnid kanten af et glas (traditionelt en tumbler) med citronsaft, og dyp kanten i sukker, så du får en fin sukkerkant. Bland 3 dele whiskey, 2 dele citronsaft og 1 del Gomme sirup i din shaker. Altså f.eks. 6 cl whiskey, 4 cl citronsaft og 2 cl Gomme sirup. Smid et par isterninger i shakeren, tilsæt en lille sjat æggehvide og RYST RYST RYST til indholdet er iskoldt.

  2. Fyld tumbleren næsten op med isterninger, og hæld indholdet af shakeren over i glasset, uden at komme til at skylle sukkerkanten væk. Pynt med appelsinskive og cocktailbær.

VOILA! Så er der sgu whiskey sour.