Hjemmelavet marineret julesild

IMG_6799.jpg

Det er virkelig let at lave hjemmemarineret sild, og så er det også ret sjovt og SUPER lækkert, så det skal du smække på julefrokost bordet i juledagene. Her er en opskrift på en god marineret julesild. Det skal du bruge: [checklist]

  • 10-12 friske sildefileter fra fiskemanden
  • 1/2 liter æblecidereddike
  • 200 gr sukker
  • 2 spsk fennikelfrø
  • 2 spsk korianderfrø
  • 2 æbler i både
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk allehånde
  • 1 spsk enebær
  • 1 spsk sort peber

[/checklist]

Sådan laver du hjemmelavet marineret julesild:

  1. Køb dine sild hos fiskemanden. Bed om 6 hele sild, og bed ham så filetere dem imens du venter. Så er du sikker på at de er helt friske!
  2. Kog en lage af alle ingredienser pånær silden. Få det op at koge under låg, og lad det simre i en lille halv time. Køl lagen helt ned bagefter, og si den.
  3. Imens flår du sildefileterne: Tag fat i skindet i den ene ende, og træk det forsigtigt af silden. Se billedet. Det er lettere end det lyder! Det slipper ret let.
  4. Læg sildene i en plastikbøtte, og overhæld dem med lagen. De skal være dækket eller næsten dækket af lagen.
  5. Sæt dem på køl i en uge - og så er de færdige! Lige til at smide på en god skive rugbrød.
  6. Jeg rørte en creme af creme fraiche, æbler i fine tern, kapers og peberrod, som jeg serverede til. Men det kan man jo gøre som man vil.

Hjemmelavet marineret julesild er det BEDSTE man kan stille på bordet til en julefrokost med gode venner og godt øl.

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.