Opskrift på gingerbread cookies

1169292_1382707265313355_1272044080_n.jpg

Gingerbread ser vi ikke så tit i forbindelse med dansk jul, men der skal alligevel være en opskrift på gingerbread i min julekalender, for det er en virkelig god småkage, og et godt alternativ til brunkagen, med et lækkert pift af ingefær! Det skal du bruge:

[checklist]

  • 500 gr sukker
  • 250 gr smør
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sirup
  • 2 spsk bagepulver
  • 10 tsk stødt ingefær
  • 5 tsk stødt kanel
  • 5 tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk kakao
  • 1 kilo hvedemel

[/checklist]

Opskrift på gingerbread:

  1. Rør sukker og smør sammen til en kæmpe æggesnaps. Her er en røremaskine virkelig handy! Tilsæt alle de øvrige ingredienser pånær melet, og rør det godt sammen.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen. Du skal sikkert ikke bruge alle 1000 gr. Jeg plejer at lande på omkring 800 gr., men det afhænger meget af meltypen. Dejen skal være ret fast, men ikke hård. Stadig fedtet, men den må ikke hænge fast på en finger f.eks.
  3. Smid dejen i køleskabet og lad den hvile i minimum 24 timer. Den kan sagtens holde sig længere!
  4. Rul dejen ud på et melet bord. Rul den så tyndt du kan, og stik den ud til kagemænd og koner, hjerter, stjerner, eller hvad du nu synes.
  5. Bag dem ved 180 gr. i ca. 8-10 minutter. De må ikke blive for mørke! Du kan opleve at du skal justere bagetiden efter den første plade, når du lige finder ud af hvad den perfekte bagetid i din egen ovn er.

Det er den bedste opskrift på gingerbread jeg kender. Den smager stærkt af ingefær. Yumm!

Se flere opskrifter på julemad og julebag i menupunktet JUL eller lige her.