Stegt laks med tang og perler

IMG_3961.jpg

Der er ikke nogen der ikke kan lide stegt laks. Man skal bare sørge for et tilbehør der kan stå imod den lidt fede fiskesmag. Og det gør denne her salat perfekt! Den smager helt vildt godt, og laves mega hurtigt: Arametang til at få fisken til at føle sig hjemme på tallerknen, citron, hvidløg og ingefær til at give modspil, og kål og perlebyg så vi også bliver mætte. Perfekt.Du skal bruge (til 2):

[checklist]

  • En håndfuld arametang (fås hos helsekost og velassorterede asiatiske købmænd)
  • 2-3 dl kogt, afkølet perlebyg
  • 1 spidskål
  • Soltørrede tomater
  • En håndfuld solsikkekerner
  • 1 bundt kruspersille
  • 1 citron
  • Ingefær
  • Hvidløg
  • Olivenolie
  • Ristede sesamfrø
  • 2 laksesteaks

[/checklist]

Og sådan her gør du:

  1. Kog perlebyg, og lad den køle lidt af. Kog også arametang efter posens anvisninger; 8 minutters tid.
  2. Imens skærer du spidskålen sådan ikke alt for fint, hakker persille, og hakker de soltørrede tomater.
  3. Dressingen shakes af saft af 1 citron, 5 spsk olivenolie, en klump revet ingefær og 2 pressede fed hvidløg.
  4. Drys kød siden af laksen med ristede sesamfrø, og rist den derefter på panden med skindet ned. 1 minut før servering vender du den lige så kødsiden får lidt varme. Pas på du ikke steger laksen tør. Den skal være medium rare. Den skal ha' en 3-4 minutter i alt.
  5. Bland alle ingredienser (pånær laksen!) og vend dressingen ud i salaten.

That's it! Mad på 25 minutter! LÆKKER mad på 25 minutter.