Magic - Den uundværlige cajun krydderiblanding
Den krydderiblanding der hedder Magic finder du ikke i butikkerne. Men hvis vi snakker soulfood, cajun, creole, sydstatsmad - Hele den der vilde køkkenblanding af vestafrika og sydstats-USA som indeholder retter som Gumbo, Red Beans & Rice, Jambalaya osv osv, så kommer man ikke uden om Magic.
Det bruges over alt og i alt. Og du skal også have en bøtte stående derhjemme, for tro mig, der er virkelig en god grund til at de bruger det til ALT der har med gryderetter, dips, rubs og dressinger at gøre. Og den går til alle slags kød.. også fisk! Den er stærkt krydret, uden at brænde, den er varm og røget i smagen. Du kan drysse den på råt kød inden du steger det, du kan give din chili con carne et pep. Du kan bruge det som det eneste krydderi i en dip, du kan bruge den på dine salte mandler.
Magic kan ALT.
Det skal du bruge:
4 spsk løgpulver
4 spsk hvidløgspulver
4 spsk tørret oregano
4 spsk tørret basilikum
2 spsk tørret timian
2 spiseskefuld sort stødt peber
2 spiseskefuld hvid stødt peber
2 spsk cayennepeber
2 spsk sellerifrø
10 spsk sød paprika
Og sådan laver du magic:
Mål alle krydderierne af og blend dem. Har du ikke en blender kan du godt nøjes med at ryste dem godt sammen. Men det er bedst at blende.
Hæld på dåse.
Brug flittigt.
Du kan gøre det, at du yderligere tilsætter 4 spsk salt. Det er der flere cajun-kokke i Louisiana der arbejder med. Idéen er at du så simpelthen bruger magic istedet for salt; "When it's salty enough, it's seasoned enough!"
Gør det! Lav noget Magic!