Den perfekte bøf eller steg skal være hårdt stegt og med flot rød eller rosa kerne. Her skal du lære at lave "reverse searing". Så bliver det 100% perfekt hver gang!
Læs merePulled pork har taget danskerne med storm, men er også overeksponeret og udpint af dårlige råvarer og forkert metode. Det gør det svært at få det smør-mørt, røget og saftigt. Lær her at lave pulled pork som de gør i texas!
Læs mereEt ginger bug bread er det perfekte brød på hvedemel: Sej skorpe og luftig krumme med store huller i. Og så holder det sig friskt i dagevis og er tilmed temmelig sjovt at bage. Her er opskriften på et af de bedste brød jeg har bagt i lang tid!
Læs mere5 minutters arbejde og 1 uges ventetid tager det, at lave sin helt egen naturgæret og hjemmelavet sodavand på ingefær og æblesaft. Den lavet selv boblerne, og smager fantastisk med gin ude på terrassen, altanen eller i parken.
Læs mereDet er utrolig let at lave hjemmelavet bacon. Og den hjemmerøgede bacon er heller ikke svær. Lær begge dele her - for det er muligt at alt er bedre med bacon, men det hele er bare MEGET bedre med hjemmelavet bacon.
Læs mereDet er ikke spor svært at lave grillet, røget kylling. Det er faktisk det perfekte langsomme madeksperiment til en hyggelig sommerdag med venner, dåseøl og kroket.
Læs mereDet er forår og der er lam, asparges og urter alle vegne. Her laver vi en lammeculotte med salsa verde, hvide asparges og langtidsbagt kartoffel.
Læs mereFyldte hjerter er alt andet end klamme og indmads-agtige i smagen. De er faste i kødet og utroligt møre, og har en god og mild smag. Et perfekt stykke simrekød - og så er det billigt. Du skal lave denne her ret! Det er opbyggende for din moral.
Læs mereOksetværreb er en billig og skøn udskæring der kan blive helt smørmør. Her laves den med øl, chokolade, chili, mos og æblechutney. Let at lave søndagsmad!
Læs merePorchetta bliver for 2014 hvad pulled pork var for '13. Flæskesteg med svær HELE vejen rundt er fantastisk! Her er en opskrift på denne lækre italienske ret skrevet af gæsteblogger og madøre Louise Leitner.
Læs mereDet er ikke svært at lave en klassisk, hjemmelavet, velsmagende rødvinssauce eller "brun sovs". Man skal bare benytte sig af en simpel og skudsikker metode og en spandfuld urter. Læs selv her.
Læs mereEn fedtskiller er et super godt værktøj til at få fedt fra fond, så du kan lave en sovs på 2 minutter frem for på 10 minutter. Og det er sgu rart når stegen også skal skæres og salaten skal slynges. Læs her hvorfor du bare MÅ eje en.
Læs mereMan skal ikke være bange for at lave roastbeef i ovn. Det er nemlig ikke spor svært, hvis bare man bruger et stegetermometer. Her er en opskrift på roastbeef stegt som peberbøf.
Læs mereVi hører hele tiden om madplaner. Men hvordan laver man en madplan? Og hvordan sparer man både tid og penge, og får leveret bedre kød? Og hvad hvis man vil have de specielle udskæringer? Det kan du lære her. Alt kød der bestilles hjem er enten fritgående eller øko (eller begge dele), 100% dansk, fra glade dyr, og koster i omegnen af 25,- kr pr. person pr. dag. Dette er del 2.
Læs mereNår vi snakker soulfood; Altså cajun, creole, sydstatsmad. Hele den der vilde køkkenblanding af vestafrikansk og sydstats-USA som indeholder retter som Gumbo, Red Beans and Rice, Jambalaya osv osv, så kommer man ikke uden om den krydderiblanding der hedder Magic. Og du skal også have en bøtte stående derhjemme for tro mig, der er virkelig en god grund til, at de bruger det til alt.
Læs mereVi hører hele tiden om madplaner. Men hvordan laver man en madplan? Og hvordan sparer man både tid og penge, og får leveret bedre kød? Og hvad hvis man vil have de specielle udskæringer? Det kan du lære her. Alt kød der bestilles hjem er enten fritgående eller øko (eller begge dele), 100% dansk, fra glade dyr, og koster i omegnen af 25,- kr pr. person pr. dag. Dette er del 1.
Læs mereEn super lækker, cremet og fed vanilleis på fløde, med en swirl af blød karamel med saltflager i. Denne her blev ca. 20 gange mere vellykket end jeg nogensinde havde håbet på. Vanilleisopskriften to end them all!
Læs mereGulyás, Gullasch, Gullash eller Goulash. Kært barn har mange navne, og som det er tilfældet med rigtig mange klassiske retter, også mange opskrifter. Men en ting ligger helt fast: Den gryderet som vi herhjemme kalder gullasch eller goulash, hedder "pörkölt" i Ungarn. Gulyás derimod er en suppe. Ikke en gryderet. Her er en opskrift på denne skønne, varmende vinterret, som jeg lover at en ungarer ville acceptere.
Læs mereEn grydestegt kylling er en rigtig god søndagsmiddag, hvor man sammen kan hygge sig i køkkenet med klassisk tilbehør som agurkesalat, kogte kartofler og den klassiske skilte sovs. Men her er en anden - og ligeså lækker - variation. Og så kommer den med 2 slags sovs der blandes på tallerkenen: En på vin og en på fløde.
Læs mereOssobuco er en skøn simreret, som rent smagsmæssigt ligger lige midt i mellem det italienske og det danske køkken. Og så er den super let at tilberede! Her har jeg lavet den helt traditionelt med risotto og gremolata.
Læs mere