Når først du har smagt hjemmelavet gløgg, går du aldrig tilbage til den kedelige fra Blomberg. Lær opskriften her!
Læs mereGnocchi med smør og salvie - eller Gnocchi con burro e salvia - er perfekt når man er ved at dø af sult! Den er super mættende, tager under 10 minutter at lave, og så smager den helt vildt godt!
Læs mereTortellini in brodo er en super let italiensk pastaret, hvor tortellinierne koges i en suppe, der legeres med æg. Vildt let og lækkert, og man bliver dybt, dybt afhængig. Be warned.
Læs mereEt ginger bug bread er det perfekte brød på hvedemel: Sej skorpe og luftig krumme med store huller i. Og så holder det sig friskt i dagevis og er tilmed temmelig sjovt at bage. Her er opskriften på et af de bedste brød jeg har bagt i lang tid!
Læs mereSpaghetti aglio olio e peperoncino må vist være verdens letteste pastaret. Den tager 10 minutter at lave inklusiv pastaens kogetid, og smager helt fantastisk!
Læs mere5 minutters arbejde og 1 uges ventetid tager det, at lave sin helt egen naturgæret og hjemmelavet sodavand på ingefær og æblesaft. Den lavet selv boblerne, og smager fantastisk med gin ude på terrassen, altanen eller i parken.
Læs merePimientos de Padron er en delikat og let-at-lave spansk snack som består af ristede chilipebre med olivenolie og salt. Perfekt til en grillaften.
Læs mereItalienerne har et akademi der certificerer regionale opskrifter! Så her er den officielle, 100% korrekte og eneste måde at lave Tagliatelle Alla Reggina. Pasta med squash, tomat og peberfrugt.
Læs mereRabarber crumble må være verdens letteste kage. Den tager 5 minutter at slå sammen, 30 minutter at bage, og smager af sommer og sol og lækre ting. Der er rabarber i overalt nu, så bag den så ofte du kan de næste uger!
Læs mereÅh Gud, jeg elsker bare frikadeller med kartoffelsalat! Kombinationen af en saftig, lækker frikadelle med sprød stegeskorpe og en både let men kraftigtsmagende kartoffelsalat, der giver alle dem i bøtter baghjul. Det er en af de lækreste og mest forårsagtige retter man kan lave.
Læs mereSå er der #sovseskole! Hollandaise er en citronfrisk og lækker sauce der især er god til fisk og friske grøntsager. Og så er den ikke spor svær at lave. Lær opskriften her.
Læs mereEn god pizza har en sprød bund, et lækkert smagsfuldt fyld, en smag der både har det salte, det søde og gode krydderier og så skal den fandme også være både rund, tynd og pæn. Lær grundopskriften og 3 konkrete opskrifter her.
Læs merePizza Patate eller kartoffelpizza er en såkaldt "hvid pizza", dvs. en pizza uden tomatsovs. En klassisk italiensk pizza der netop på grund af den manglende tomatsovs bliver ekstra sprød.
Læs mereEn pissaladière er en variation af pizza som strengt taget ikke er en pizza, og traditionelt bages på lidt tykkere dej, med løg, ansjoser og oliven. Saftig, salt og god. Lær opskriften her.
Læs mereEn af de mest simple, italienske pastaopskrifter er den skønne, chili-stærke penne arrabbiata der laves på 20 minutter. Lær den her! Du bliver afhængig.
Læs mereModsat "danske" pastaretter som ofte er noget ryd-op-i-køleskabet miskmask, er Penne con Broccoli en klassisk, simpel og billig italiensk pastaret. Helt vildt lækker og saftig, og så er der mad på bordet på 20 minutter. Perfekt!
Læs mereVi hører hele tiden om madplaner. Men hvordan laver man en madplan? Og hvordan sparer man både tid og penge, og får leveret bedre kød? Og hvad hvis man vil have de specielle udskæringer? Det kan du lære her. Alt kød der bestilles hjem er enten fritgående eller øko (eller begge dele), 100% dansk, fra glade dyr, og koster i omegnen af 25,- kr pr. person pr. dag. Dette er del 2.
Læs mereNår vi snakker soulfood; Altså cajun, creole, sydstatsmad. Hele den der vilde køkkenblanding af vestafrikansk og sydstats-USA som indeholder retter som Gumbo, Red Beans and Rice, Jambalaya osv osv, så kommer man ikke uden om den krydderiblanding der hedder Magic. Og du skal også have en bøtte stående derhjemme for tro mig, der er virkelig en god grund til, at de bruger det til alt.
Læs mereVi hører hele tiden om madplaner. Men hvordan laver man en madplan? Og hvordan sparer man både tid og penge, og får leveret bedre kød? Og hvad hvis man vil have de specielle udskæringer? Det kan du lære her. Alt kød der bestilles hjem er enten fritgående eller øko (eller begge dele), 100% dansk, fra glade dyr, og koster i omegnen af 25,- kr pr. person pr. dag. Dette er del 1.
Læs mereDen japanske gryderet MABO DON er både sund, delikat, lækker og enormt let at lave. Den kræver blot et besøg hos special-købmanden. Lær opskriften her fra dagens gæsteblogger... bedre kendt som 'Kæresten'. Skrevet af: Tilde Mariann Andersen
Læs mere